Geen categorie

Wat zijn de verschillen tussen een sim only en toestelabonnement?

Misschien ben je wel weer aan een nieuwe mobiele telefoon toe. Goed om na te denken of je de keuze maakt voor een sim-only of Mobiel abonnement. Ook is het zeker handig de verschillen te weten tussen een toestel abonnement en sim only. Kortom bij een sim only heb je een simkaart die je bij de provider krijgt en stopt deze in een zelf gekocht toestel. Met een mobiel abonnement krijg je ook een toestelkrediet bij je simkaart. Je gaat dan een lening aan voor een smartphone. Voordeel is dat je jouw toestel niet ineens hoeft te betalen. Zeker de wat duurdere smartphones kun je bij een toestelkrediet per maand aflossen voor 35 euro per maand, soms met een eenmalige bijbetaling. Echter krijg je bij een toestellening bij een toestel boven de 250 euro per maand wel een BKR registratie waardoor een hypotheek of persoonlijke lening lastiger is te verkrijgen.

Lening Toestelkrediet

Je hebt goedkope toestellen van maximaal 250 euro. Het maximale toestelkrediet hiervoor bedraagt 10 euro in de maand. Hierbij vind geen BKR registratie of inkomens en lastentoets plaats. Als je een abonnement met toestel van 250 euro of hoger afsluit vindt er echter wel een BKR registratie en inkomens en lasten toets plaats. Een inkomsten en lasten toets zorgt ervoor dat de consument niet meer kan lenen dan dat hij zelf aankan. Dit is ter bescherming van de consument. Je kunt altijd kiezen voor een eenmalige bijbetaling bij het toestel zodat het toestelkrediet maandelijks lager wordt. De totale kosten worden gevormd door de gekozen bel, sms en databundels en het gekozen toestelkrediet. Bij een afwijzing kan de klant kiezen om eenmalig meer bij te betalen voor het toestel. Vaak kun je een korting krijgen als je meerdere abonnementen bij dezelfde provider hebt, dit geld naast mobiele abonnementen ook voor internet en TV abonnementen.

Sim-only abonnement

De naam zegt het al. Een sim-only abonnement is een abonnement zonder toestellening. Als je echter het toestel ineens betaald wordt het abonnement ook een sim only, ook al koop je er een smartphone bij. Bij een sim-only vindt geen BKR registratie en inkomens en lastentoets plaats. Echter is het wel zo dat als je als klant bij preventel of experian staat geregistreerd als wanbetaler bij een telecom provider je soms helemaal geen abonnement kunt afsluiten, dus ook geen sim-only. Je kunt abonnementen met elkaar vergelijken en het abonnement kiezen welke het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Sommige providers rekenen bijvoorbeeld tijdelijk geen aansluitkosten of geven extra veel MB’s aan internet zonder veel te hoeven bij betalen. Je kunt kiezen of je een kleine internet/belbundel wil of onbeperkt internet/bellen. Er is veel mogelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *