Wonen

Wat zijn de voordelen van een spekstenen haard?

Een mooie haard in huis heeft verschillende voordelen. Zo is een vuurtje in huis romantisch en sfeervol, en kan het een waardevolle bijdrage leveren aan het verwarmen van je huis. Wanneer je een haard gaat uitzoeken, heb je veel te kiezen. Ga je voor een klassieke houthaard, een efficiënte elektrische kachel, of houd je van het gemak van pelletkachels? Je kunt ook kiezen voor een speksteenkachel, een kachelsoort die zijn eigen voordelen heeft. In dit artikel zetten we juist die kachelsoort in de spotlight. Lees dus snel verder, en ontdek wat een speksteenkachel allemaal te bieden heeft!

Een speksteenkachel geeft sfeer

Een speksteenkachel is verrijkt met speksteen, en natuurlijke steensoort die al miljoenen jaren oud is. Deze steensoort voelt glad, waar het de naam ‘speksteen’ aan dankt, en heeft een aangenaam uiterlijk. Het is een zachte steensoort, die zelfs met de hand te bewerken is. Daarom wordt het vaak gebruikt om mee te beeldhouwen. Wanneer speksteen eenmaal een keer goed verwarmd is, wordt het echter hard, sterk en vuurbestendig. Dat zorgt ervoor dat je de steensoort ook goed kunt gebruiken om een haard mee te maken.

Hoe werkt een speksteenkachel?

Het speksteen is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook een belangrijke rol in het functioneren van je kachel. Het steen warmt namelijk op wanneer je de kachel stookt, en kan die warmte lang behouden. Een goede speksteenkachel houdt de warmte van de haard zo’n tien tot vierentwintig uur vast, en kan door de stralingswarmte die hij afgeeft ook je huis nog zo lang verwarmen. Dat zorgt ervoor dat een speksteenkachel een hoog rendement heeft en efficiënt met zijn brandstof omgaat. Stook je hout in een brandsteenkachel, dan zul je merken dat dat volledig opgebrand wordt. Een speksteenkachel is dus een goede keuze wanneer je het wilt gebruiken om je huis deels mee te verwarmen.

Verschillende soorten kachelsBij een specialist in kachels en haarden, zoals Krul Alltech, vind je een groot assortiment aan speksteenkachels. Twijfel je nog over welke soort kachel het beste bij je past, neem dan contact op met zo’n expert. Naast kachels kunnen ze je ook helpen met het aanschaffen van verschillende accessoires, zoals een roetfilter voor een houtkachel, en alles wat je nodig hebt om je kachel goed en duurzaam te stoken. Dat zorgt ervoor dat je nog lang geniet van je nieuwe kachel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *