Interieur Wonen

Welke Inox profielen zijn nog goed verkrijgbaar?

Inox profielen zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er L profielen, U profielen, T profielen eh HEA’s. Maar dat de keuze zo ongelooflijk groot is, betekent niet dat dit het er makkelijker op maakt. Naast het kiezen van de juiste soort is er nog veel onwetendheid over waar je vooral op moet letten bij het aankopen van roestvast stalen profielen. Het allerbelangrijkste is nog wat er eigenlijk te verkrijgen is op de markt, want er zijn niet meer zoveel profielen te vinden op de markt. De L profielen komen nog wel geregeld voor, maar de rest is lastig te vinden.

L profielen

Als je op zoek bent naar RVS304 zul je deze nog relatief makkelijk vinden. Daarentegen, ga je op zoek naar bepaalde T profielen in RVS316, zul je erachter komen dat dit een stuk lastiger wordt. En als je ze vindt, kijk dan maar eens naar het leveringstermijn.

Je kunt, zoals ik eerder al zei, de L profielen nog wel makkelijk vinden. Deze kun je onder andere kopen bij de MetaalShop, maar je hebt keuze uit meerdere producenten. Je kunt de L profielen herkennen aan het feit dat ze hoekig zijn aan de buitenzijde. Ook hebben ze een radius aan de binnenzijde. Toch is er één nadeel aan deze L profielen: ze zijn helaas niet mooi.

Wat wel een voordeel is aan deze L profielen, is dat deze relatief makkelijk geslepen kunnen worden aan de buitenzijde. Toch is de binnenhoek met de bijhorende radius een stuk lastiger om te bewerken.

Overige profielen

Je hebt nog veel meer profielen dan het L profiel, maar deze zijn heel erg lastig verkrijgbaar. Als je ze nog wel kunt vinden is of de levertijd erg lang, en/of ze zijn peperduur. Vooral op de markt van Inox profielen is dit het geval. Maar dat er weinig aanbod is, betekent niet dat alles ten einde is gekomen. Je moet namelijk creatief zijn. Met creativiteit kom je een heel eind.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *