Interieur

Welke vloer past bij mij?

Ben je opzoek naar een nieuwe vloer omdat het tijd wordt voor een nieuwe? Of ben je gewoon aan het oriënteren op verschillende vloeren? Het kiezen van een vloer is niet zomaar een klusje dat je binnen een aantal dagen doet. Het is belangrijk dat je goed oriënteert op de verschillende vloeren. Elke vloer heeft namelijk haar voor- en/of haar nadeel. Maar welke vloer past nou bij mij? 

Houten vloer

Een houten vloer is eigenlijk de meest bekende vloersoort. Dit komt omdat het vroeger al werd gebruikt en het is ons bijgebleven. Het grootste voordeel van een houten vloer is dat de vloer enorm lang mee gaat! Zo kan het zijn wanneer je je houten vloer goed onderhoudt dat de vloer gewoon je hele leven mee kan gaan. Ook het onderhouden van een houten vloer is niet extreem veel werk. Zo moet je af en toe een keer stofzuigen en dweilen. Daarnaast is het verstandig om eens in de zoveel tijd je houten vloer in te smeren met bepaalde olie die gemaakt is voor houten vloeren. Ten slotte zijn houten vloeren erg gebruiksvriendelijk omdat het meerdere keren op geschuurd kan worden en daardoor lijkt de houten vloer als nieuw. 

Pvc vloer

Pvc vloeren zijn eigenlijk vloeren die gemaakt zijn van kunststof. Deze vloeren lijken erg op hout maar toch is het geen hout. Een strakke pvc vloer oogt erg mooi in je kamer waardoor je een fijne sfeer creëert. Ook deze vloeren gaan lang mee maar dit is niet in verhouding met houten vloeren. Daarnaast zijn de pvc vloeren ook erg onderhoudsvriendelijk net zoals houten vloeren en ze zijn geschikt voor vloerverwarming. Vraag dit echter wel altijd na bij een specialist. Martijndewitvloeren is zo’n specialist die hier veel verstand van heeft. Je kan hun eenvoudig zoeken op internet met www.martijndewitvloeren.nl 

Gegoten vloer

Ten slotte wordt er ook steeds vaker gekozen voor gegoten vloeren. Ook gegoten vloeren hebben zijn voor- en nadelen. Zo zijn gegoten vloeren niet gemaakt voor krassen deze zijn namelijk erg goed zichtbaar. Daarnaast is er snel viezigheid te zien dus dat wordt vaak schoonmaken. Maar deze vloer ziet er erg strak en modern uit! Ook is de vloer erg stevig waardoor er niet zomaar deuken in kunnen komen. 

Hoe verder? 

Ga altijd langs bij een specialist in vloeren zodat hij/zij jou verder kan helpen. Vaak hebben zij goed inzicht wat er het beste bij jou past!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *