Keuken

Wil jij graag zuiniger wonen? Je kunt door bewuster met je energieverbruik om te gaan al geld besparen op de energierekening. In deze blogpost lichten wij verschillende bespaartips uit, waardoor jij kunt besparen op je energierekening. Zo ga je bewuster om met jouw energieverbruik. 

5 tips om energie te besparen 

1. Energie leverancier  

Je kunt geld besparen door de juiste energieleverancier te kiezen. Kies er eentje die bij jou past. Dit kun je doen door verschillende leveranciers te vergelijken of te zoeken naar de ‘goedkoopste energieleverancier van 2023’. Hierdoor kun je de beste deals vinden voor jou. Je kunt ook verschillende energie aanbiedingen in de gaten houden. Dit zijn kortingsacties van bepaalde leveranciers. 

2. Apparaat uit 

Dit is een nogal voor de hand liggende tip, die door veel huishoudens al wordt toegepast. Je kunt namelijk energie besparen door de apparaten die je op dat moment niet gebruikt uit te zetten. Zet deze dan ook echt uit. Als apparaten op standby staan gebruiken ze nog steeds stroom. Dit wordt sluipverbruik genoemd. Als je deze apparaten echt uit zet en zelfs de stekkers uit het stopcontact haalt, kun je veel geld besparen op jouw energierekening.

3. Energiezuinige apparaten

Als je minder energie wilt verbruiken is het slim om te kiezen voor energiezuinige apparaten. Dan denk je misschien ‘welke apparaten zijn energiezuinig?’ Dit kun je zien aan het energielabel. Elk apparaat heeft dit. Een energielabel gaat van A tot G. Hierbij is A het meest zuinig en G het minst zuinig. Zo kun je precies zien welke het zuinigste is. Dit maakt het veel makkelijker om het juiste apparaat te kiezen.

4. Wasmachine 

Als je op een lagere temperatuur wast, verbruik je minder energie. Probeer dus bewust je wasjes te draaien en draai deze niet warmer dan nodig. Bij wasjes die je hoger dan 40 graden moet wassen, kun je bij de meeste wasmachines kiezen voor een speciaal eco-programma. Hierdoor bespaar je alsnog energie op de wasjes die je hoger dan 40 graden moet wassen. 

5. Lampen 

Ga bewust om met de lampen in jouw woning. Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat je vergeet om een lamp uit te doen. Wanneer dit vaker gebeurt kan dat nogal aantikken op de energierekening. Ga hier dus bewust mee om en doe de lampen meteen uit wanneer jij een ruimte verlaat. Je kunt ook energie besparen op de verlichting door LED lampen aan te schaffen in tegenstelling tot een gloeilamp. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *