Interieur Woonkamer

Woontrends 2021

2021 staat alweer om de hoek en zoals als elk jaar zal ook 2021 vol zitten met nieuwe woningtrends. Omdat er ook volgend jaar weer veel nieuwe trends zullen verschijn hebben wij alvast dit artikel geschreven om je op de hoogte te stellen van de grootste trends van 2021.

Duurzaamheid

Mensen worden zich steeds bewuster van de schade die wij het milieu aanrichten, duurzaamheid is daarom al jaren een trend die steeds populairder wordt. Volgend jaar kan je er echt niet meer omheen, duurzaam wonen wordt de populairste woontrend van deze 2021.

Bij duurzaam wonen kan je denken aan zonnepanalen, het huis beter isoleren of je cv-ketel vervangen voor een warmtepomp. Dit zijn echter grote veranderingen in uw huis die veel geld kosten. Het kan echter ook in kleinere stapjes, LED lampen in plaats van gloeilampen bijvoorbeeld.Het kopen van duurzame meubels is ook een trend die niet veel grote veranderingen in je huis vereist maar toch een goede manier is om je steentje bij te dragen.

Maximalisme

De tijd van saaie minimalistische woonkamers is voorbij, ‘’meer is beter’’ is een van de nieuwste woontrends van 2021. Je hoeft je volgend jaar niet meer te schamen voor je spullen, een volle woonkamer met meerdere kleuren is helemaal in.

Natuurlijke materialen

Warme kleuren en natuurlijke materialen zijn al jaren in opkomst en ook volgend jaar zal dit erg populair zijn, dit ziet er niet alleen goed uit maar gaat ook perfect samen met de duurzaamheid trend.

De grootste trend qua natuurlijke materialen zijn bamboe en rotan meubelen, deze materialen geven die authentieke natuurlijke look en zijn ook nog eens duurzaam. Hout is het belangrijkste materiaal in het huis als je voor een natuurlijke look gaat. Wanneer je een houten vloer hebt past een rotan stoel daar perfect bij om de natuurlijke look compleet te maken. Een wollen of jutten vloerkleed op een houten vloer is ook een goede manier om je huis warmer aan te laten voelen en het toch natuurlijk te houden. Om ervoor te zorgen dat de natuurlijke materialen goed bij de rest van de kamer passen is het belangrijk dat de muren ook een warme kleur hebben. Goede warme kleuren zijn; beige, okergeel of roestoranje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *