Zo creëer je een loftsfeer in je huis
Interieur

Zo creëer je een loftsfeer in je huis

Loftwoningen zijn enorm populaire en gewilde woningen. Mocht je nu denken; ‘’wat is een loft?’’ Het korte antwoord en dat het een type woning is met weinig tot geen binnenmuren. Het lijkt hierdoor op een studio, maar het is meestal veel groter. Het lange antwoord kun, je na het lezen van deze blog, lezen bij onze vrienden van Woonlovers.

Beton en baksteen

Veel mensen denken bij een loftwoning aan een industriële stijl. Daar hoort natuurlijk een betonnen vloer of een aantal andere betonnen details bij. Als je woning ergens een ruwe betonnen muur of pilaar heeft kun je er dus voor kiezen om deze niet af te werken. Zo heb je meteen een mooi industrieel loftachtig detail in huis. Over rauwe, onafgewerkte muren gesproken. Ook een bakstenen muur mag je ontbloot laten. Als je dit niet hebt en ook geen betonnen vloer wil of kunt laten installeren kies dan voor andere betonnen details zoals een betonnen aanrechtblad, eettafel of planten potten.

Onafgemaakte details

Ook andere onafgemaakte details in je huis mag je laten zitten. Natuurlijk met mate zodat het niet op een bouwval lijkt. Maar met de juiste hoeveelheid ruwe en onafgewerkte materialen creëer je de ‘laid back’ sfeer die zo geliefd is in lofts. Dit kunnen onafgewerkte kozijnen of balken aan het plafond zijn. Heeft jouw woning niet zulke details. Breng ze er dan in met grove houten woonitems.

Maak de ruimte zo groot mogelijk

Een belangrijk aspect wat lofts zo populair maakt is het grootse gevoel van de ruimte. Dit kun je in andere woningen ook versterken. Soms is het bijvoorbeeld mogelijk om het plafond te verhogen. In sommige oudere huizen worden plafonds wel eens verlaagd, door dit ongedaan te maken vind je misschien ook nog mooie sfeervolle balken. Een andere manier om een grootser gevoel te creëren is door deuren of zelf wanden te vervangen door glazen deuren en wanden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *