Badkamer Eetkamer Keuken Slapen Wonen Woonkamer

Zo geef jij jouw woonkamer een nieuwe look

Wil jij graag de stijl en inrichting van jouw woonkamer opschudden? Dit kan al door middel van een aantal kleine aanpassingen en toevoegingen. Op die manier geef je jouw woonkamer een nieuwe look. Als je voor een lange tijd niets hebt veranderd aan die leefruimte waar je graag veel tijd in doorbrengt, kan deze na een tijdje wat saai aanvoelen. Door deze vijf onderstaande tips kan je weer met een frisse blik naar je vertrouwde woonkamer kijken.

Raamdecoratie

De passende raamdecoratie kiezen voor een kamer, is iets waar veel mensen niet veel tijd aan besteden. Vaak wordt er gedacht dat bekleding voor de ramen niet een duidelijk verschil aan de kamer geeft. Dit doet het wel degelijk. Speel met patronen en kleur die de uitstraling geven die jij zoekt. Denk hierbij aan raamdecoratie kunststof kozijnen, het is belangrijk dat je raamdecoratie zoekt dat de kozijnen niet beschadigt. Mooie (rol)gordijnen kunnen je woonkamer al meteen wat frisser maken. Heb je een schuifpui in jouw woonkamer? Ook raambekleding voor een schuifpui zijn belangrijk, aangezien je ook via glazen deuren een mooie lichtinval wilt. Zoek hiervoor op ‘raambekleding schuifpui‘.

Planten

Door het gebruik van planten geef je jouw kamer een leuk sfeertje. Denk hierbij aan een fris boeket op de salontafel of een grote plant in de hoek van de kamer. Planten heb je natuurlijk ook in verschillende soorten, maten en kleuren waardoor ook deze een kamer kunnen transformeren.

Indeling

Wellicht ben je zat van de indeling van je meubels. Bekijk eens goed wat voor plaats alles heeft. Staat die comfortabele stoel mooi zo bij het raam, of heb je hem liever dichterbij de bank voor als je gasten over de vloer hebt? Dit soort dingen zijn altijd handig om te bedenken met de meubels die je al in je huis hebt staan.

Nieuwe items

Je kan natuurlijk al veel doen met de spullen die je al hebt, want ook met de dingen die je al langer in je bezitting hebt kan je een nieuwe look creëren. Wil je toch nieuwe items? Neem dan eens een kijkje bij je lokale kringloopwinkel: daar heb je vaak items die one of a kind zijn, en geven jouw woonkamer een unieke look.

Wanddecoratie

Een mooi schilderij of leuke kleurrijke poster kan veel doen voor je woonkamer. Vraag jezelf eerst af wat de stijl of het kleurpalet van jouw woonkamer is. Vervolgens kan je daar een passend stuk wanddecoratie bij zoeken. Ook persoonlijke foto’s in een leuk lijstje ophangen kan enorm veel toevoegen aan jouw kamer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *