Keuken

Zo houd jij je weerstand op peil

Je weerstand is misschien nog nooit zo belangrijk geweest. In tijden van de corona crisis is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Besmetting met corona kun je niet voorkomen met een gezonde leefstijl. Maar door gezond eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen ondersteun je je weerstand. Met een goede weerstand is je lichaam beter in staat om ziekmakende bacteriën en virussen te bestrijden. Hieronder vind je een aantal tips om je weerstand op peil te houden.

Slapen

Dat genoeg slaap belangrijk is weten we wel. Maar doen we er vaak genoeg aan om onszelf genoeg slaap te geven? Zeker niet.

Slaap is de basis van de hele dag. Het verhoogt je concentratievermogen, verbetert je spijsvertering en zorgt voor een betere immuniteit tegen ziekteverwerkers. Om zo goed mogelijk te slapen kan je het beste je telefoon wegleggen, minimaal een uur voor het slapen gaan. Probeer elke dag rond dezelfde tijd te gaan slapen en eet niet meer na 9 uur ’s avonds.

Beweging

Ook beweging heeft een positief effect op je immuunsysteem. Bij zowel krachtsport als conditie komen bepaalde stoffen vrij die ervoor zorgen dat je beter beschermd bent tegen bacteriën en virussen. Dit betekent niet dat je elke dag naar de sportschool moet gaan. Een half uurtje per dag wandelen kan al een heel verschil maken.

Extra vitamine

Het kan helpen om extra aanvulling te nemen op je dagelijkse voeding. Zoals vitamine C en D. Vitamine C houd je weerstand op peil en vitamine D speelt een grote rol bij het vermijden van griep en verkoudheid. Ook kurkuma kopen kan een positief effect hebben op je immuunsysteem. Kurkuma bevat onder andere de stof curcumine, die helpt tegen koorts, infecties en spijsverteringsproblemen. Daarnaast heeft curcumine nog vele andere voordelen voor je lichaam. Echt een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *