Interieur

Zo kom jij de wintermaanden wel door!

Het winterseizoen staat voor de deur en het is tijd om je huis voor te bereiden op de kou. Maar wat moet je doen? Hier zijn enkele tips om je huis klaar te maken voor de winter. Misschien staan er nog een paar tussen waar je niet meer aan hebt gedacht.

1. Ruim alle bladeren, dennennaalden of ander vuil op dat zich in de zomer en in de herfst op uw dak of in de dakgoten heeft opgehoopt. In de koudere maanden regent het regelmatig in ons landje, met het verwijderen van het blad voorkom je verstoppingen.

2. Controleer al uw ramen en deuren op tocht en dicht alle gebieden waar lucht binnendringt af met tochtstrippen of breeuwen. Alles voor een goede isolatie in huis, zelfs de kleine kiertjes!

3. In het geval van sneeuwval, verwijder sneeuw van trottoirs, trappen en opritten voordat deze in ijs verandert en gevaarlijk wordt wanneer erop gelopen of gereden wordt.

4. Controleer de ventilatieopeningen van de verwarming op lekkage met behulp van een kaars; als u rook uit een ventilatieopening ziet komen, heeft u een lek dat zo snel mogelijk moet worden gerepareerd voordat het ernstige schade aanricht aan het interieur van je huis, zoals schimmelgroei en waterschade door condensatie in de muren of plafonds van

6. Controleer uw HVAC-filters om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn en vervang ze indien nodig, samen met het controleren of vervangen van verwarmingskussens of andere soorten isolatie die aanwezig zijn om uw huis warm te houden. 

7. Herschik meubels zodat je ervoor zorgt dat de verwarming niet is afgedekt. Wanneer je bank voor de verwarming staat kan de warmte geen kant op. Hierdoor blijft het koud in de kamer en moet je twee keer zo hard stoken om die fijne warmte in je kamer te krijgen. Dit zou zonde zijn en het is ook nog eens heel slecht voor het milieu.

8. Controleer de instellingen van je thermostaat om er zeker van te zijn dat ze correct zijn ingesteld voor de laagste temperatuur waarbij je je prettig voelt tijdens de koudere maanden van het jaar, en pas ze indien nodig aan. 

9. Overweeg om de ketel te vervangen om geld te besparen op de stookkosten, maar vraag zeker een professional als je hulp nodig hebt. 

10. Maak de vloer warm met een tapijt of groot vloerkleed. Nieuwe vloer nodig? Neem dan zeker een kijkje bij Stile Floors

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *