Wonen

Zo komt alleen jouw kat door het kattenluik naar binnen

Wanneer je trotse eigenaar van een kat bent, herken het misschien wel. Keer op keer opstaan en de deur opendoen, omdat er een kat voor de deur staat de mauwen. In dit soort gevallen is een kattenluik de ideale oplossing. Maar wat voor kattenluik is geschikt? Ga je voor een goedkoop kattenluik of kies je er eentje met een chip? Wanneer je opzoek gaat naar een kattenluik merk je vanzelf dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Hieronder vind je daarom wat handige informatie om de beste keuze te maken.

Standaard vs. Geavanceerd

Een standaard kattenluik doet precies wat er van een kattenluik wordt verwacht: de kat kan zelf naar binnen en naar buiten. Echter, heeft een simpel kattenluik ook een aantal nadelen. Zo kan niet alleen jouw kat naar binnen, maar eigenlijk alles en iedereen kan door het kattenluik naar binnen. Voor je het weet staat de kat van de buren in je woonkamer. Ook worden kattenluikjes steeds meer gebruikt door inbrekers om binnen te komen. Wanneer je wil voorkomen dat elk dier door jouw kattenluik naar binnen kan, is het een goed idee om een geavanceerder kattenluik aan te schaffen. Deze luiken laten namelijk niet elk dier naar binnen.

Kattenluik kopen

Staywell heeft een ruim aanbod aan kattenluiken. Voor diegene die het niet erg vinden wanneer er andere dieren binnen komen zijn er standaard kattenluiken. Voor diegene die vreemde katten graag buiten de deur houden is er een kattenluik met chip. Een van de meest bekende kattenluiken met chip zijn van de producent Petsafe. Dit kattenluik heeft een systeem met een ID-chip. De geïmplanteerde chip van je kat wordt gebruikt om je kat te signaleren. Hierdoor is een halsband niet nodig. In het geheugen van een kattenluik kan je tot wel 40 codes opslaan. Het kattenluik kan handmatig vergrendeld worden. Bijvoorbeeld als je wilt dat je kat niet meer naar buiten gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *