Slapen Wonen

Zo maak je een stoere jongenskamer

Een stoere jongenskamer creëren? Lees deze tips!

Wil jij een stoere jongenskamer creëren? Heb je een zoontje, dan is er niets leukers dan hem een stoere kinderkamer te geven die precies bij hem past. Een stoer jongensbed zoals een autobed of piratenbed mag hier zeker niet in ontbreken. Waar moet je nog meer aan denken bij het creëren van een stoere jongenskamer? In dit artikel voorzien wij je van handige tips om zelf een stoere jongenskamer te maken. Lees snel verder voor onze tips!

Bedenk een thema voor de jongenskamer

Als je een stoere jongenskamer wilt creëren, is het eerst belangrijk om een thema te bedenken. Op basis daarvan kun je de stoere jongenskamer gaan inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een thema als dieren, piraten, de ruimte of kies bijvoorbeeld voor een specifiek kleurthema. Het belangrijkste is dat het thema bij je kind past en je zoontje zich hier ook goed bij voelt. Zijn slaapkamer moet een plek zijn waar hij zowel kan spelen als tot rust kan komen.

Denk na over het bed dat je kiest

Er zijn diverse soorten bedden verkrijgbaar. Ook als het gaat om stoere bedden voor de jongenskamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bedhuis, een strak grijs bed of voor een zwart bed met een industriële look. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er ook voor kiezen om het bed, de kledingkast, het bureau en het nachtkastje geheel op elkaar af te stemmen om een mooi geheel te creëren.

Voeg een gave eyecatcher toe

In een stoere jongenskamer mag een gave eyecatcher zeker niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuiglamp, stoere schilderingen van jungledieren of bergtoppen en of een gave grote telescoop om mee naar de ruimte te kijken. Je zoontje zal hier ongetwijfeld veel plezier mee beleven en het geeft de kinderkamer ook nog eens iets extra’s.

Ga voor industriële items

De industriële woonstijl is helemaal in en spreekt ook stoere jongens aan. Deze stijl kenmerkt zich door de ruige en rauwe items. Perfecte materialen voor in de jongenskamer. Koop bijvoorbeeld een gave industriele fabriekslamp en hang deze in de jongenskamer op en plaats een houten bureau met stalen poten en een metalen krukje in de slaapkamer. Stoerder dan dit kan bijna niet!

Wil je meer inspiratie opdoen voor jongenskamers? Bekijk dan ook eens de website van by MM Store kinderkamers. Wij wensen je veel succes met onze tips!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *