Eetkamer Interieur Wonen Woonkamer

Zo voorkom je rommel in je vakkenkast

Open vakkenkasten sieren inmiddels menig huis. En wij van Woonvariant snappen wel waarom. Een vakkenkast heeft een multifunctioneel karakter doordat hij zowel tegen een wand als middenin de ruimte als roomdivider geplaatst kan worden. Daarnaast biedt een vakkenkast genoeg ruimte voor sfeervolle decoratie en dierbare spullen. Vakkenkasten zijn er natuurlijk in allerlei soorten. Ons vallen vooral de mangohouten varianten op. Het bijkomende voordeel daarvan is dat het meubel makkelijk te combineren is met een ander mangohouten meubel, zoals een mango hout salontafel. Maar hoe richt je zo’n kast eigenlijk goed in? Met te veel spullen kan het namelijk al snel rommelig ogen. En laat je hem te leeg, dan is het net of het nog niet af is. In dit blog geven we een paar handige tips waarmee jij in een handomdraai van jouw vakkenkast een echte eyecatcher maakt. 

Ton-sur-ton

Wil je geen chaos creëren in je vakkenkast? Zorg dan voor eenheid. Dat doe je door niet meer dan drie kleuren te gebruiken of door voor verschillende ton-sur-ton tinten te kiezen. Op die manier kan je heel wat opbergen in de vakkenkast zonder dat het er chaotisch uitziet. Wil je ook eenheid creëren tussen de vakkenkast en de rest van je interieur? Dan doe je dat heel gemakkelijk door de kleuren die je in de kast hebt gebruikt, terug te laten komen in andere decoratie, zoals fotolijsten, kussens en vazen.

De rust bewaren

Hoewel een vakkenkast veel extra opbergruimte met zich meebrengt, is het niet altijd verstandig om ook daadwerkelijk alle opbergruimte te gebruiken. Voor een vakkenkast geldt over het algemeen ‘less is more’. Wanneer je maar een paar spullen op een plank neerzet, zul je zien dat dat gelijk rust creëert. Een handige tip van ons: ga bij het indelen van de kast regelmatig op een paar meter afstand staan. Zo bewaar je het overzicht en kun je goed inschatten wat de kast nog nodig heeft. Als je er een beetje gevoel voor hebt, voel je dit vaak haarfijn aan. Is styling niet jouw ding? Dan zijn er vast mensen en je omgeving (en anders een stylist) die graag met je meekijken.

Perfecte combi

Wanneer je een vakkenkast van mangohout aanschaft weet je zeker dat je het meubel heel gemakkelijk combineert met andere mangohouten meubels, zoals een eettafel rond. Doordat alle meubels van hetzelfde hout, naturel of zwart, gemaakt zijn en over het algemeen allemaal stalen elementen hebben, sluiten de meubels naadloos op elkaar aan. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *