Tuin Wonen

Zwembad in de achtertuin? Kies voor zout water!

De tuin is door de jaren heen steeds meer een verlengstuk van de woning geworden. We richten de tuin tegenwoordig zo in dat we er heerlijke momenten kunnen beleven. Misschien heb je zelfs een zwembad in je tuin of een inpandig zwembad. Het is immers een waar genoegen wanneer je iedere dag een duik kunt nemen in je eigen schone zwembadwater.

De kwaliteit van het zwembadwater

Een zwembad in de tuin wordt steeds betaalbaarder. Het hangt er natuurlijk wel vanaf voor welk type zwembad je kiest. Bedenk echter dat ieder zwembad het nodige onderhoud met zich meebrengt, want niemand vindt het prettig om in smerig, troebel water te zwemmen. Daarom is het belangrijk dat de kwaliteit van het water goed blijft. Om de waterkwaliteit op peil te houden kun je er uiteraard voor kiezen om chloortabletten of vloeibaar chloor aan het zwembadwater toe te voegen, maar eenvoudig is dat niet. Chloor helpt namelijk alleen wanneer de waterbalans juist is. Dat betekent dat je ook de pH-waarden van het zwembadwater regelmatig zult moeten controleren. Met verschillende chemische toevoegingen kun je uiteindelijk de juiste balans bewerkstelligen.

Op een natuurlijke manier desinfecteren

De kwaliteit van het zwembadwater kan echter ook op een natuurlijke én simpele manier op peil gehouden worden. Zo vermijd je allerlei chemische toevoegingen en kun je eventuele huid- of oog irritaties voorkomen. Sterker nog, als je ervoor kiest om het zwembadwater te desinfecteren met zwembadzout zul je geen last meer hebben van een nare chloorlucht. Met behulp van zwembadzout kun je de kwaliteit van het water op peil brengen en houden: het resultaat is schoon, zacht en aangenaam water. Bovendien vraagt dit veel minder onderhoud dan met chloor het geval is.

Het reinigingsproces

Als je kiest voor zwembadzout, dan hoeft er geen chloor te worden gebruikt als desinfectiemiddel. Het zwembadzout wordt namelijk door een elektrode gesplitst in natrium en chloride. Het natrium maakt gelijk verbinding met het water en de chloride zorgt ervoor dat het water wordt gedesinfecteerd. Op een gegeven moment is dit natuurlijke chloor uitgewerkt waarna het zich weer bindt met het natrium. Het hele proces begint daarna van voren af aan. Dat betekent dat iedere dosis zwembadzout goed is voor een langere periode.

De voordelen van zwembadzout

Zwembadzout kent een aantal voordelen. Ten eerste voltrekt het hierboven beschreven proces zich volledig automatisch, zodat je het water minder vaak hoeft te controleren, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Een ander voordeel is dat de kans op huidirritatie of irritatie aan de ogen aanzienlijk minder wordt. Het speciale zwembadzout is veilig en duurzaam, mits er voor het juiste zwembadzout wordt gekozen. Zo is er zwembadzout dat het water reinigt middels membraanelektrolyse en er is zwembadzout dat middels elektro chlorinatie het water desinfecteert. Welk soort je ook nodig hebt, kies altijd voor zwembadzout van een goede kwaliteit, zoals het zwembadzout van de Strooizout Gigant. Kies het zout dat bij je reinigingssysteem past en dat voldoet aan de nieuwe biocide richtlijnen.

Veilig en schoon

De Strooizout Gigant heeft een ruim aanbod aan gecertificeerd zwembadzout. Dit soort zout zorgt ervoor dat de reinigingssystemen, de zwembadonderdelen en de veiligheid van het zwembad behouden blijft. Zwembadzout kun je best een poosje bewaren, mits je het droog bewaart. Het middel is leverbaar in verschillende hoeveelheden en wordt doorgaans snel bezorgd. Hoe eerder je een schoon en veilig zwembad hebt, hoe beter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *